Bijeenkomst 8 mei 2019

Het was dit keer een afwijkende clubavond, omdat wij als FCV de regionale Bilderbergavond zouden organiseren. Vanwege het te verwachten bezoekersaantal waren we voor deze avond uitgeweken naar de grote zaal van zalencentrum Parkstaete. De bespreker was Marco Bastmeijer. Hij is binnen de Fotobond een bekende spreker met een heel eigen visie op foto's.

Ondanks de concurrentie van een belangrijke voetbalwedstrijd, waren er zeker zo’n 100 bezoekers.

De volgende fotoclubs waren aanwezig:

• AFC de Oude IJssel uit Doetinchem
  • Oog & Optiek uit Lunteren
  • Fotokring Arnhem uit Arnhem
  • Creashot uit Winterswijk
  • Helios uit Aalten
  • CC Wageningen uit Wageningen
  • FC Wijchen uit Wijchen
  • FK de Liemers uit Zevenaar
  • Fotoclub Velp uit Velp

Er waren in totaal 74 foto’s ingezonden. Marco besprak de foto's aan de hand van afdrukken die op onze nieuwe presentatieborden werden getoond. Tegelijkertijd werd de besproken foto op de beamer getoond. Dit was een fijne en duidelijke werkwijze. Daarbij had Marco een prettige en vooral duidelijke stem, dus voor iedereen goed te horen. Zijn manier van foto’s bespreken was echt bijzonder. Zonder kritiek te geven, laat hij door zijn uitleg toch duidelijk zien waar de kwaliteiten van een fotograaf liggen. En elke keer geeft hij duidelijk aan, dat het een mening is, zijn mening, en geen objectief oordeel over de kwaliteit van een foto.

Het was een zeer boeiende en inspirerende avond. Het applaus was dan ook zeer terecht evenals de dank voor de goeie organisatie van de avond.

Rob Weenink