Bijeenkomst 9 januari 2019

Deze bijeenkomst stond in het teken van de nieuwjaarsreceptie. 27 van de 30 leden waren aanwezig op deze bijzondere bijeenkomst. Het was de eerste keer in ons nieuwe onderkomen, waar wij onze bijeenkomsten gaan houden. De algemene indruk over het Sem café was positief. Bij de binnenkomst van de leden werden zij voorzien van twee consumptiemuntjes. De avond werd ingeleid door onze voorzitter Aad van den Bosch, hij verwelkomde alle leden en de bijbehorende partners. En ook speciaal Daniëlle Pluimers, de persoon die de foto’s van het jaar 2018 heeft gejureerd en deze avond ook bekend zou maken wie de winnaar wordt.

Hierbij een samenvatting van de nieuwjaarstoespraak van Aad:

Beste leden en partners, als voorzitter van FCV wil ik u allen vanaf deze plaats een zeer voorspoedig 2019 wensen. Een nieuw jaar in een voor ons nieuwe locatie. Dit jaar is het 10 jaar geleden dat FCV werd opgericht. Bij zo’n nieuw jaar is het ook goed om terug te kijken.  Achter ons ligt een goed jaar met veel activiteit en betrokkenheid van leden en bestuur. Hierbij denk ik niet alleen aan de goede opkomst tijdens onze clubavonden, maar ook naar de Club on tour. In het afgelopen jaar hebben wij gezien dat er nog veel potentiële fotografen in Velp en omstreken lid willen worden van onze club. Na het invoeren van een wachtlijst hebben wij besloten het ledenaantal uit te breiden naar 35. Maar niet alleen is de kwantiteit van onze club vergroot, maar zeker ook de kwaliteit. En dat ligt niet aan de betere apparatuur, het zijn vooral de fotografen die gegroeid zijn in kennis en kunde. Ik denk dat onze themagroepen hieraan hebben meegewerkt. De eindpresentaties hebben laten zien welke ontwikkeling heeft plaats gevonden. Wij waren duidelijk onder de indruk van elkaars werk. Het jaar 2019 staat weer bol van activiteiten en themagroepen. Het meedoen aan fotowedstrijden van o.a. de Fotobond wil het bestuur graag stimuleren. In bestuurlijke zin heeft FCV behoefte aan versterking. Er zijn en komen dit jaar diverse functies vacant. Het belooft weer een mooi en actief fotojaar te worden met veel uitdagingen. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken als we allemaal onze schouders er onder zetten.

Hierna was het woord aan Daniëlle Pluimers. Zij hield een algemeen praatje over de ingeleverde foto’s voor de Foto van het jaar. De jurering door Daniëlle en haar man had een verrassende uitslag. Uit de 28 foto’s kozen zij de volgende 5 als beste:

- Zeehond van Kees Lamberts.
- Werkplaats van Cor de Boer.
- Auto’s van Wil van den Broek.
- Opkomende zon van Wim Budel.
- Strand van Rob Weenink.

Uit deze foto’s werden de nummers 1, 2 en 3 gekozen. De foto van Wil van den Broek werd gekozen tot FOTO VAN HET JAAR 2018:

Nummer 2 werd Wim Budel.
Nummer 3 werd Cor de Boer.

De winnaar mag zijn winnende foto laten afdrukken op een ondergrond naar keuze. Maximaal 45x30 cm.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd en een pluim voor alle inzenders, het is toch geweldig dat zoveel leden mee hebben gedaan. Proficiat.

Na deze uitreiking van de Foto van het jaar 2018 werd het Fotojaarboek 2017 gepresenteerd door Aad. De leden stonden te dringen om daar een glimp van te kunnen zien.

Via de beamer werden ook de presentaties van de groepsleden getoond.
Onder het genot van een drankje, pinda’s en zelfs een bitterbal, was het een zeer gezellige avond.

Dirk Bronmeijer

INZENDINGEN JAARFOTO: