Museumstation Beekbergen

Op zondag 26 mei was er een Club on tour gepland naar het Museumstation van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij in Beekbergen. Een beperkt aantal enthousiastelingen had zich hiervoor opgegeven. Jammer genoeg maar 3: Willem S., Jan van W. en Rick B. De initiatiefnemer, Dirk B., bleek tot zijn spijt geblesseerd te zijn en kon daarom niet mee. Eén auto was voldoende voor de reis  naar station Beekbergen, een voormalig spoorwegstation op de grens van de plaatsen Beekbergen en Lieren aan de spoorlijn Dieren – Apeldoorn, thans een station van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM).

Tot onze verrassing zat hier op het perron nog een belangstellende: Yvonne T. met haar man. Zij waren op eigen kracht direct naar Beekbergen gegaan. Tamelijk kort na onze aankomst arriveerde er een trein met passagiers op het station. Nadat de passagiers waren uitgestapt, werd de locomotief losgekoppeld. Via een wissel iets verderop kwam de locomotief terug naar het station. De lading kolen werd bij de kraan bijgevuld. Later, nadat ook het water was bijgevuld, werd de locomotief aan de andere zijde van de passagierswagons gekoppeld voor de volgende rit. Op het station werd verder veel gerangeerd, als voorbereiding voor de komende Nationale Stoomtreindag op Hemelvaartsdag. Genoeg te fotograferen dus. Tussendoor tijd voor een kopje koffie op het terras. Het was gelukkig lekker weer.

Na een middagje stoom snuiven en fotograferen ziet u enkele resultaten hieronder.

Groeten, Rick